Otkup auta

Saznajte koliko možete priuštiti Korak 2 : Šta jeAuto Pravo za vas? Korak 3 : Pronađite vašeg automobila Vrednost Korak 4: Kontakt i Komunicirajte sa Prodavac Korak 5 : Nabavite istovremeno istorija i izveštaj o bezbednosti na auto Korak 6 : sprovesti temeljnu Valk – Around Korak 7 : sprovesti temeljnu Test Drive Korak 8 : Idi noge se osigurao kvalitet Korak 9 : Pregovarati vaš najbolji Privatna stranka Cena Korak 10 : Pregovarati Vaše Najbolje kompanije MP Cena

Korak 1 : Saznajte koliko možete priuštiti

Mnogi od nas može da se setim kada kupujete polovan auto rangirani desno gore sa putovanje u zubara . Ali, vremena su se promenila i kupovini polovnog automobila ne mora da budehoror je nekad bio . Današnji potrošač ima toliko informacija ( barem ,informacija je dostupno ) , kao da iskustvo kupovine polovnog automobila daleko manje stresan . Ova transformacija će doći , međutim , samo ako posluša pravilo naučio da svakog prvog razreda učenik : Uradite domaći zadatak .

Odlučite šta želite da potrošite , i može da provede

Pre razmatranja kupovine polovnog automobila , to je mudro da se utvrdi iznos koji ste spremni da potrošite ili , ako se uzme kredit , izračunati maksimalnu mesečnu ratu – a zatim napraviti čvrstu obavezu da ostane u tom iznosu .

Kada shvatite koliko vaša uplata treba da bude , istražiti opcije finansiranja . Možete da radite kredit sa dilera ili proizvođača , ali je takođe moguće da hoda u dilera sa finansiranjem već obezbeđen kroz izvor nezavisnih , kao što je naš funkcioner , poželjna zajmodavca RoadLoans.com . Finansiranje treće strane mogu se dobiti generalno , bez potrebe da ukazuju na specifičan marka ili model vozila ispred vremena . Neke institucije će vam dati nižu kamatnu stopu , ako imate direktan depozit i elektronsku uplatu za kredit , pa budite sigurni da pitate o ovim opcijama prilikom podnošenja zahteva za finansiranje .

Ne zaboravite da razmotre troškove poreza , naslov, registraciju i osiguranje za vaš novi auto . Kaoveoma široka , opšte pravilo , a u zavisnosti od toga gde živite , porez , licenca , odabrane naknade i drugi troškovi će dodati otprilike 10 odsto na kupovnu cenu . To čini cenu od $ 30.000 automobila zapravo oko $ 33,000 i , ako finansiranje dogovor , vi će plaćati kamatu na taj iznos dodatno . Trebalo bi da budete u stanju da priušte automobil , kao i svoje troškove vlasništva . Osiguranje može bitidogovor prekidač za neke , jer neke kompanije će znatno podići svoje cene , u zavisnosti od tipa vozila koji odaberete i Vašeg vožnje rekord . Tipično , sportski automobili , bilo šta sa " turbo " ili " Supercharged " u ime viših , vozila performansi sa većim ili više moćnih motora i vozila sa četiri točka će vam dati veće stope osiguranja . Takođe , smatramo da vozila sa istorijom krađe može zahtevati premiju . Uvek se isplati dućan okolo , pa proverite cene kod vašeg osiguravajućeg društva pre nego što kupite novo vozilo , a zatim citat i svoju cenu na Progresivno online da uporedite . Na kraju , ako imate dugu i pozitivne odnose sa trenutnom osiguravajućeg društva može biti najbolje da ostane sa njim , iako ne može da ponudinajniže od svih stopa .
Budite sigurniautomobil želite možete smestiti vaše svakodnevne potrebe .

Možda ćete želeti da razmotrite produženu garanciju plan . Šanse suprodužena garancija ili usluga će biti ponuđen ugovor do vas dilera . Prošireni garancija pokriva širok spektar popravki i usluga . Popravke može da se uradi u bilo kom ovlašćenom dilera i imaju tendenciju da se lako odobrena . Nećete platiti ni dinara za odobrene popravke , osim ako vaš ugovor sadrži odbitna . Takođe možete kupiti produženu garanciju od nezavisne kompanije koja može da košta manje od jednog ugovora o uslugama iz prošireno proizvođača .

Kada ste uspostavili granicu cenu , izbegavati vozila koji jedva izvlače ispod njega . Ostavite sebi malo mrdanje sobu i shop za manje neukusan vozila sa manjom kilometražom ilistarija u tip-top formi . Ne želite da kupite auto iz snova samo da ga mozgova svoj bankovni račun , jer nisi faktor u sve troškove vlasništva .

Istraživanje vozila

Mnogi stručnjaci će vam reći da je ovo , gde ogroman broj kupaca čine svoje najveće greške . Oni ne kupuju vozilo koje je najbolje za svoje potrebe , ali umesto toga se biju sa nečim što ne ispunjavaju svoje zahteve , košta previše novca ili , obično , oboje . Figuring koliko želite da potrošite biolak deo , sada morate da pronađete vozilo koje vam najviše odgovara . Ali većina kupaca ( da, većina ) , nisu baš sigurni šta je tamo , ili čak šta im treba i žele . Evo nekih predloga : Prvo , napravite listu svih stvari koje treba da uradite vaše vozilo ( vući decu , idite off-road , dobiti dobar gasa kilometraža , biti apsolutno pouzdan , održava dobre ponovo prodajna vrednost , lako se parkiraju ) a zatim napravite drugu listu svih stvari koje vam se dive u vozilu ( telo stila , boje , luksuzni opcija ) . Unakrsno upućivanjedva . Trebalo bi završiti sa spiskom potrebnih i željenih karakteristika , koje možete da koristite da eliminiše modele koji neće raditi za vas ( ne mogu vući decu u sportskom automobilu sa dva sedišta ili rade pune veličine sport utiliti vehicle na budžetu ekonomija – auto goriva ) . Postoji mnogo informacija na internetu , ali , mnogi stručnjaci će vam reći , većina kupaca jednostavno ne koristi tu raspoložive informacije u njihovom najboljem prednost . Da bi pomogli , razvili smo nekoliko donošenja vodiča za preradu pretragu . Uporedite novi automobili funkcija će staviti do četiri strane nove ili polovne opreme po strani za vas da uporedite .

Još jedna korisna površina informacija će biti razni sajtovi za proizvođače . Često , možete da naučite o specifičnosti ne samo novih automobila , ali prethodnih modela tog proizvođača.

Otkup auta

Otkup auta

Postoji više žalbi na polovne automobile nego bilo koji drugi kupovinu – 84,000 u protekloj godini prema Citizens Advice .Obično problem jegreška koja treba suštinski popravku . Oko 7 % vremenaauto treba da bude ukinuta .

Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti da se smanji šanse za neprijatna iznenađenja niz liniju .
 

1 . Šta da kupim

Pregledajte svoj budžet i razraditi šta možete priuštiti i šta možete dobiti za tu cenu .

Da li vaše istraživanje tako što ćete označiti reklame na sajtovima i časopisima da dobijete ideju o tržištu .

Ukoliko imate specifičan model na umu , možete proceniti cene na sajtovima kao što su Vhat Car ? ili Parkers .

Automobili sa većim motorima može izgledati relativno jeftin , ali imajte u vidu tekući troškovi ( posebno gorivo , taksa i osiguranje ) mogu biti veći .

2. . Kupovina od dilera

Proverite dilera za znak trgovinske asocijacije . Ako posao je član , oni moraju da slede kodeks prakse . Ako niste sigurni da liznak je pravi , možete da proverite svoje članstvo sa trgovačkog udruženja Kupovina automobila od dilera može koštati više nego pruža pravnu zaštitu u okviru prodaje robe zakona . To znači daautomobil mora da odgovara opisu dato od strane prodavca . Ona takođe treba da bude zadovoljavajućeg kvaliteta , pogodan za svrhe i voznom stanju . Prodaja automobila koji se ne uklapaju u putu je krivično delo . Ako pronađete biloproblema sa kolima kada ste ga kupili , možete pitati prodavca za svoj novac nazad ili popravke .

Odaberite svog dilera pažljivo – pitajte ljude koje znate za preporuke .

3. Kupovina privatno

Postoje razni načini možete kupiti auto privatno – onlajn , na aukciji ili preko oglasa u novinama . Verovatno ćete biti u mogućnosti da dobiju jeftiniju cenu , ali nećete biti zaštićen prodaji robe zakona . Međutim ,auto i dalje mora da bude " kao što je opisano " pa pitajte puno pitanja o njenom stanju i dobiti odgovore u pisanoj formi . Ako se ispostavi da auto ima grešku , moraćete da budete u stanju da ospori opis prodavca da dobijete svoj novac natrag .

4. Kada vidite auto

Nezavisni ispitivač vozilo Garet Ris kaže BBC Vels je Ks-Rai šta vam je potrebno da proverite na polovan auto Ako prodavac nudi bilo gde drugo osim gledanja svom domu , razmislite dva puta . To znači da ne može biti siguran gde on ili ona živi , ako postoji problem . Ne osećaju pod pritiskom da napravi brzu odluku . Važno je da proverite auto temeljno . Bacite pogled kroz 10 najboljih saveta za proveru polovnog automobila iz potrošačkih grupa koja ? ili koristite spisak dobili od AA . Ako ne znate mnogo o automobilima , uzeti nekoga ko zna . Ako i dalje niste sigurni , razmotrite mogucnost nezavisnu izveštaj – mada to može biti skupo .

5. Online provere

Pre nego što zasvirati dogovor trebalo bi da :

Proverite identitet automobila

 •      Nema registracije vozila dokument ( V5C )
 •      V5C ima pravopisnih grešaka , izmene ili bez vodenog žiga
 •      Ime i adresa na V5C ne podudarajuprodavca . ( Pitajte da vide svoju vozačku dozvolu , pasoš ili nedavnu komunalnu račun )
 •      Identifikacioni brojevi na autu ne slažu sa brojevima na V5C ili izgledaju kao da su bili izmenjeni
 •      Prodavac nema polisu osiguranja za kola

Idite na sajt DVLA da proverite sledeće detalji poklapaju one date od strane prodavca .

 •      Godina proizvodnje
 •      Datumautomobil je prvi registrovani
 •      Zapremina motora
 •      Boja
 •      Datum isteka tekuće poreske disku
 •      Poreska stopa ( poznat kao akcize vozilo carinske stope ) .

Istorija MOT

Proverite MOT istoriju automobila na mreži koristeći svoju registraciju ( broj ploča ) i bilo je MOT test broj ili referentni broj iz potvrde o registraciji V5C . To će vam reći datum prethodnih testova, kilometraže čitanja na tim testovima i bilo razloga za neuspeh . Razmislite istorije privatnu ček Moraćete da platite da se to uradi , aliistorija , ili proveru podataka će vam reći da liauto ima

 •      Izvanredan finansije zahvaljujući na njemu
 •      Je prijavljeno ukraden
 •      Bio u ozbiljnoj nesreći
 •      Ispravan kilometraža

Postoje razne kompanije koje nude ovu uslugu na mreži – uključujući AA i RAC . Proverite da li ste izabrali kompanija god oni preuzmu odgovornost za tačnost informacija koje snabdevanje .
6. . Plaćanje za kola

Kupovina polovnog automobila ne bi bio isti bez prepucavanja oko cene .

Radiš neke istraživanja na štodobar haggler definitivno mogao da vam uštedi stotine .
Nastaviti čitanje glavnu priču
Sečenje troškove goriva
Sipanje goriva

     Uklonite nepotrebne težine od vašeg automobila
     Pogon za potrošnju , a ne za brzinu . Izbegavajte nagla kočenja ili ubrzanja
     Održavajte dobro svoj automobil
     Planirajte svoj putovanja

     Sačuvaj više goriva

Kada se slažete cenunajsigurniji način da se plati je sa kreditnom karticom , tako da ste dodali zaštitu u skladu sa potrošačkim kreditima zakona . Međutim , ako ste privatno kupujete verovatno neće biti u stanju da uradi ovo . Ako plaćate čekom ili putem online bankarstva ,prodavac će verovatno čekati isplatu da obrišete pre rastanka sa kolima . Takođe možete platiti koristeći nacrt bankar je . Nećete morati da sačekamo da se jasno , ali ćete morati da platite taksu u banku . U svakom slučaju , uvek imajte na umu da se potpisana i datirana potvrda . Ona treba da obuhvati kupac i prodavac imena i adrese , zajedno sa detaljima vozila i cenom . Ako vaš automobil dolazi iz internet poslovanja , pod Prodaja na daljinu Pravilnika imate 7 dana hlađenja period da se predomislite u vezi posla .
 

7. Pošto ste platili
Dodatni saveti

 •      Imajte kopije bilo koje reklame ili opisa automobila u slučaju da je potrebno kasnije
 •      Ne slažem se prijavite ili bilo šta ako niste apsolutno sigurni da želite da nastavite sa njim
 •      Akodogovor je predmet finansiranja , nijedna strana u obavezi je do sporazumfinansija je potpisan od strane oba
 •      Čuvajte potpisivanja bilo koji dokument koji navodi ste ispitali auto i našli zadovoljavajuća u svakom pogledu
 •      Akoautomobil je prodat uz garanciju ili produženu garanciju , možete imati dodatna prava

     Građani Saveti

Kadadogovor je potpun , obe strane će morati da popune registracioni dokument V5C , kojiprodavac mora da pošalje u DVLA . Trebalo bi da dati "nova golmanom " deo dokumenta . Uverite se da imate sve druge dokumente uključujući MOT sertifikata – ako je automobil više od tri godine – i sve priznanice za popravke . Proverite da li ste dobili uputstva , kao ikod za radio . Ako je vozilo trebalo da ima rezervni točak , proverite da je tamo , zajedno sa svim alatima koje treba da ga promeni . Konačno , da li ste dobili rezervni ključ – to može biti veoma skupo da se zamene smanji .

8. . Ako stvari krenu naopako

Ako auto ima grešku koja vam je rečeno pre nego što ste ga kupili možda nećete moći da podnesete zahtev , osim akoproblem je mnogo gore nego opisano . Takođe je teško napraviti tužbu protiv prodavca za probleme koji bi bili očigledno pre kupovine – kao veliki udubljenje ili rđe na karoseriji . Međutim , ako primetite grešku ubrzo nakon kupovine automobila , a niste rekli za nju , možete da tvrdite punu ili delimičnu nadoknadu od prodavca . Građani Saveti ima više saveta o tome šta da uradite ako vaš automobil je neispravan