Deset koraka za kupovinu polovnog automobila

To je lako da se zeznuo sa polovan auto , ali više se ne bojim , Jalopnik čitaoci su tu da pomognu . Sledite ove korake , a vi bi trebalo da imate problema sa tim kupujete novi stari automobil . Uživajte u vožnji !

Znate svoj budžet
Znate svoj limit .Ja govorim finansijski i , na neki način , logično . Hoću da kažem “ Ja imam $ 5000 za kupovinu ovog kompaktnog sedana tako da uštedi novac , vozi svoju malu porodicu i parkiranje u gradu mnogo … oooooo pogledajte Mustanga ! “ nije logično i izvan onoga što vam je potrebno ( bez obzira šta vaš unutrašnji dete kaže ) .

Istraživanje modela
Najvažnija stvar koju ja radim , a ja sam kupio / prodao ukupno 20 polovnih automobila u isto toliko godina a da nikada kupio limun je : Istraživanje modela do smrti ( ponekad do greške ) da razume šta modela želim , poznate slabe tačke , tipično troškovi popravke i intervali i cenama . Ja koristim fan / blogs za taj model vozila kada je to moguće .

Proverite forume
Ako kupujete osobe do osobe , umesto preko dilera , proverite forume entuzijastima pre Craigslist . Prvo kada se radi o pojedincu vaše više verovatno da će biti u mogućnosti da dobijete bolji posao u zavisnosti od stanja lica , ali uz malo chat i neki prijateljski razgovorTrampili proces je veća verovatnoća da izađu bolje nego da se bave polovnih automobila prodavac i na vrhu tog foruma korisnici su više skloni da daju poslove drugima . Plus , ako idete kroz forume kao Nakja ili AlfaBB ( možete reći šta automobili tražim ) možete dobiti puno povratnih informacija od momaka postavljanje o automobilu koji bi mogli da znaju više od tebe , ili ako je dugo rastojanje forumu Korisnici su često otvoreni za odjavljivanje automobila za vas , a vi ćete se vratim iskreno mišljenje . Takođe, možete da pogledate unazad na istoriju korisnicima da vide potencijalne probleme , izgraditi teme ili možete više iskreno da lije vozio automobil ili tukli . Konačno u forumu okruženju sveInformacije koje ćete možda trebati za auto je udaljen samo nekoliko klikova .

Potražite lokalne polovnih automobila aukcija
Verovatno ćete biti u stanju da uradite pre pregleda vozila sa mehaničara , ali ćete imati dobru priliku da sačuvate puno novca . Možda ćete morati neke Gremlins da se bave , ali sve u svemu verovatno ćete izaći na vrhu .
Moj tata je uradio ovo njegovo poslednje 3 Volvo i pored mehaničkih problema je naleteo sa 2 od 3 od njih , on je bio hiljade ispred krive u odnosu na ono što e-bai ili dileri želeli za isti proizvođač, model , i godine .

Saznajte šta znači sertifikat
Samo zato što je automobil “ sertifikat „, iskreno to ne znači baš mnogo . Da li shvatate da je svesertifikacija je za većinu dilera jejeftino $ 350 – $ 450 pogonska garancija da je podržan od strane fabrike ? Postoji samonekoliko firmi vani koji su veoma obiman proces sertifikacije to nešto znači . To je Honda , Merc , i Toiota . Većina dileri koriste isti spisak za svoje polovnih vozila bez obzira da li su ih potvrditi ili ne . Oni idu 3 potpuno OCD na proces i obično u vreme kada se vrši na Honda i Toiota si sad napravio novo vozilo od polovan auto nakon što je proveo $ $ 2k – 3k . Nemoj da me počeo Merc .

Nemojte pasti u sertifikovanog programa automobila sranje zamku .
Program Auto – je samo još jedan fensi ime za „off “ zakup ili 90 % vremena „prethodne zakup “ – To je mesto gde je skoro svaki od ovih automobila dolazi. Koja zvuči privlačno za vas ? “ Program Auto “ ili “ Prethodna iznajmljivanje automobila “ ? Razmislite o vašem poslednjem iznajmljivanja … Razmislite o tome kako da ga tretira . Imajte na umu da ste vi jedan od stotina magaraca koji sede u tom sedištu i bijen pakao iz tog govno . Argument ćete dobiti od prodavca koji je obično “ su ovi automobili dobro održavani , jer oni moraju da budu na putu u zakup da bi prihod za kompaniju “ U stvarnosti to je sranje . Ovi automobili idu hiljadama milja preko na usluge , uglavnom ulja i filtera , itd , jer se ponovo zakup kao brz kao onda javi
Nešto da traže jea utomobil koji je kupio u prodavnici gde je prvobitno prodat . To znači nekoliko stvari .
1 . Kupac je imao dobro iskustvoprvi put da su kupili , dovoljno dobar da će se vratiti i učiniti ga ponovo .
2 . Servisna zapisi mogu biti dostupne na vozilu . Suprotno popularnom verovanju dilere ne dele podatke servisne jedni sa drugima. Kupac može da ih zadrži , a ako jesu , to je običnojedini način ćete znati da li je vozilo bilo sređeno . Ukolikokupac vratio u prodavca i oni obično koriste ih za uslugu .
3. . Trgovina zna kupca i može da odgovori detaljnija pitanja o vozilu i kako je koristio .

Ne kupujte na impulse
Ne kupujte na impuls . Kupovina na impuls navodi da odlučite da idete da kupite vozilo pre nego što ste pogledali, i to čini radite stvari kao što je pregledati vozilo u mraku i / ili na kiši , gde nisi ćemo da pogledamo i vidimo neke stvari . Dvojica mojih skorijih kupovine polovnih automobila je napravio kada sam bio u tom načinu razmišljanja ( ja stvarno želim ovaj auto ) i u ovim uslovima ( kiša, noću ) . Moj kamionet zec i Volvo 240 karavan kupovina završila u suzama zbog velikih rđu sam propustio , jer uslovi nisu bili povoljni za temeljnu inspekciju i da je moj impuls da kupi prevazišao svoj zdrav razum .

Koristite svoju mehaničara
Ne znam kako ostali dileri to uraditi , ali smo stavili faks u automobilu i prodavnica priznanice u kolima , tako da klijent može da ih vide čim stupe u da pogledam . Ne samo da daje mir kupca uma , ali i omogućava im da znamo šta smo stavili u kola što se tiče popravke , održavanje , detalje i Reconditioning ide . Mi često dozvoljavaju druge probne i nemam problema sa klijentima uzimajući auto na svoju mehaničar za vreme probne vožnje . Radije bismo izgubili jedan sat dnevno i imaju srećan kupca nego spase sat i provesti narednih žalbe godine Filding .

Proverite vlasnik, a ne samoauto
Ako ste privatno kupujete , proverite vlasnika .Ne u jezivo način ipak. Da li je vlasnik poverenja? Da li su vam proda auto bez vam govorim o svim lošim stvarima ili ti govorim ravno kada pitam nešto loše ? Da li je vlasnik jedan da zapostave održavanje ? Da li je vlasnik želi da proda auto ili ne žele da ga prodaju na sve ? Ponekad učenje o vlasniku mogu da vam kažem mnogo o kolima . Upoznao sam nekoliko projekata za zabavne vrlo jeftino samo zato štovlasnik nije znao šta su imali ili nisu popravili male stvari . ( Kupio sam V8 MN12 Thunderbird za $ 650 i prodao ga za $ 1500 , nakon radiš neke popravke . ) Nikada ne finansira osim ako je na 0 % . Ozbiljno , ovo bi trebalo da budene cista glupost . Nemojte da troše više novca na finansiranje . Vaša banka ili kreditna centar će verovatno imati bolju stopu .
Budite spremni da hoda
Budite spremni da odete . Pripremite ispred vremena i ne dozvolite da vas vaše emocije se preko glave . Dobrodošli nazad na odgovorima dan – naš nasušni funkcije Jalopnik gde uzimamo najbolje deset odgovore iz Pitanje prethodnog dana u dan i sjaj ga da pokaže . To je za vas i za vas, Jalopnik čitaocima. Uživajte !