Otkup vozila Beograd

Polovni automobili : 14 Saveti kako bi izbegli grešku prilikom kupovine

Sada jeteško vreme da kupi polovan auto . Spor privreda i sve rastuće cene novih automobila i kamiona natera ljude da visi na automobile su već poseduju . Kao rezultat toga , koristi auto – zalihe su čvrsto , a više od vozila za prodaju su ili oštećene robe ili običan dotrajala . Vozači koji treba da ili žele da kupe dobar avioni korišteni vozilo danas treba da zadrži oštar oku za limuna na parceli i clunkers u oglas . Evo 14 saveta koji će vam pomoći da napravite dobar izbor polovnih vozila .

Proverite naslova istoriju

Zapišite identifikacioni broj vozila , ili VIN , i koristite ga da kupi istorije izveštaj naslova iz jedne privatne kompanije kao što su Carfak ili AutoCheck . Izveštaj će pokazati gde jevozilo prethodno pod nazivom i kako je registrovan – kao lični auto , taksi , iznajmljivanje automobila ili flote vozila , na primer . On će otkriti da linaslov je označena kao spasili ili poplava – oštećeni , ako je vozilo ikada podsetio , i više . Pitajte da vide stvarne naslov za vozila , uporedite svoj VIN onoj na autu , uverite se da je u ime prodavca i da ne pokazuju nikakve založnih prava .

Čuvajte se oštećenja

Imajte oštar oku za vozila koja su možda oštećene u poplavama ili bilo koje druge prirodne katastrofe . Jedna crvena zastava jenaslov pretraživanje da otkrivaautomobil je došao iz države pogođene poplavama . Iakovozilo može biti prodat za spasavanje sa naslovom brendirane “ poplava oštećen “ od strane nosioca osiguranja , ona može da se pomera po zemlji i retitled u nekoliko država na “ oprati “ titulu pre nego što je konačno preprodati . Nova baza podataka vlada namerava da pratite spasili i poplava – oštećena vozila se sprovodi .

Otkup vozila Beograd
Ako poplavnim vodama je u automobilu , to je gotovo sigurno da će biti problema na putu , od korozije na električnim vezama i senzora vazdušnih jastuka na neuspelog prenosa ili buđav tapacirunga . Fanki miris u kabini jeloš znak . Podignite tepihe i tražiti mulj . Proverite za prljave vodene linije u gepeku ili motornom prostoru , ili znacima mulja u farove ili drugim svetlima . Ako sumnjateauto je poplavljeno , hoda , brzo .

Platite za mehaničku inspekcije

Da li je vaš mehaničar temeljno pregledati bilo auto razmišljate . Neki dileri mogu prigovor na ovo , ali to ne bi trebalo da bude problemako kupujete od privatnog lica . Neka budeposlednja tačka pregovora , i nudi vlasniku skroman poklon za put. Vaš mehaničar treba ispitati sve sisteme i stavio auto na liftom da proverite znake podvozje štetu koja bi mogla ukazuju sudar . Dobar pregled će otkriti koliko dobroauto je održavan i da li možete očekivati veliki račun za kočnice rad ili izduvnog popravke u bliskoj budućnosti , koji bi mogao da postanetačka pregovora o konačnom cenom .

Pogledaj servis zapisi

Pitajte prodavca za servis primanja ili čak kompjuterizovane servisa zapisnik od dilera ako je usluga izvršena tamo . Pogledajte da li je ulje je promenjen na rasporedu i ako glavni održavanje , kao što je zamena tajming – pojasa je završena .

pitanja

Otkup vozila BeogradNeki automobili su bili limuni kada su bili novi . Možete da proverite na ugled određenog modela automobila ili kamiona na nekoliko nivoa . JD Pover and Associates nudi kvalitetne ocene ,Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja Autoput izdaje izveštaje o podseća i pitanjima bezbednosti , a potrošača Izveštaji nudi sveobuhvatne ocene kvaliteta i popravke frekvenciju vozila . Konačno , možete da uradite jednostavnu pretragu interneta i proverite potrošačke recenzije jednog popularnog vozila . Dosledna negativne kritike od strane vlasnika nisudobar znak .

dnevna inspekcija

Nikada se ne oslanjajte na inspekciju napravljen noću , ili sa autom u tamnoj garaži . Roll ga na suncu , a vi ćete dobiti mnogo bolji pogled na nesavršenosti u telu i unutrašnjosti .

Potražite rastur

Magla od boje rastur vidljiv u vheelvells , ili na trim da je loše maskirani , može da ukaže karoserije je nedavno završen , ili daje auto prefarban , možda da pokrije štetu ili rđe . Prizor dole dužine tela i tražiti talasa ili talasa u lima gde je urađeno karoserije . Pitajte za objašnjenje o svim poslovima boja ili tela popravke .

Pitajte o ulju

Planirane promene ulja su o samo redovan servismoderna vozila zahteva , ali je takođe od ključnog značaja za život i pouzdanost motora . Pitajte prodavca da li postojievidencija o promenama nafte . Potražite nalepnicu na šoferšajbni koji bi mogli da ukazuju na poslednji datum održavanja servisa . Proverite nivo ulja u motoru . Ako je nizak , ili akoulje izgleda neobično tamna i prljavo ,vlasnik verovatno nije obraćao pažnju na održavanje . Pogledajte ostale nivoe tečnosti koje se nalaze ispod haube . Ako je rezervoar tečnosti nizak iliantifriz izgleda tamna i prljavo , oni su loši znaci koji ukazuju treba tražiti drugačije vozilo .

Telltale gume

Neravnomerno habanje pneumatika i “ puštanja krvi “ -serija od udubljenja u gazeće površine – mogu ukazati zanemareni poravnavanje , dotrajale komponente vešanja ili čak šasiju koja je van – dobra kondicija posle olupine . Proverite pritisak vazduha u gumama svih . Pritisak koji je neravnomeran ili nizak svuda je još jedan pokazatelj aljkavog održavanja . Takođe, traže uparen set guma . Ako neko guma jedrugačiji brend ili stil , ona može biti zamenjen nakon olupine .

Izbegavajte modifikacije

Budite oprezni automobilu ili kamionu lažiranoj sa dosta aftermarket opreme, posebno one dizajniran da poboljša performanse . Prevelikih gume , glasno i izduvnisistem modifikovan unos znaci daauto možda prešao “ sa viškom entuzijazma . “

usklađenost Emisije

Uverite se da je emisija sertifikacija autu je gore – to-date , ako živite u državi ili regionu koji zahteva redovno testiranje . Akoautomobil ne može da prođe test emisije , možda nećete moći da registrujete ili naslov je bez skupe popravke .

Ne bakinim automobilima

Vi ne želite auto koji se vozi samo pet blokova u crkvu u nedelju . To može izgledati netaknute i imaju veoma nizak kilometražu , ali kratki izleti sunajbrutalniji dužnostmotor vidi . Inženjeri zovu ovo“ baka ciklus , “ jernikad ulje dobija dovoljno toplo da provri isključiti kondenzaciju koja prirodno formira na start -up . Veoma kisela vlaga može da prikupi u motoru i na kraju dovesti do problema , posebno ako se ulje retko promenilo – što je verovatno , jer baka nije mnogo voze . Nastavi da tražiš .

Uzmi test vožnju

Nabavite auto na autoputu da ga dobijete do radne temperature i vozi ga na brzinu . Kruz na gradskim ulicama , takođe . Pokušajte ubrzava uz brdo ili autoput rampu . Budite svesni vibracija u Upravnom , pulsira u kočnicama ili clunking zvukova iz suspenzije . Da limenjač prebaci glatko ? Da li postoje ticking zvuci iz motora koja ukazuju na probleme ventila ? Nakon disku , haubu i tražiti curi tečnosti, dim ili para , ili prdljivu miris .

Veteran moto – novinar i Viskonsin – maternji Čarls Plueddeman je vozio , jahanje i testiranje automobila, motocikala, čamaca, terenska vozila i motorne sanke za više od 20 godina . On jestalni saradnik magazina Brodovi i otvorenom život , a njegovi članci evaluacije proizvod su se pojavili u Popular Mechanics ​​, muškarce Journal , Autovorld , Plaiboi , Boats.com i mnogim drugim nacionalnim publikacijama i veb lokacije .