Otkup korišćenih automobila

Pravi automobilski stručnjaci se ne ustručavaju da dolaze na placeve za nabavku i prodaju korišćenih vozila, i da se tu satima raspitaju kakva sve vozila postoje i u kakvim stanjima, svako ko zeli da prođe jeftinije, a da pri tom ne izgubi na vrednosti vozila reši se za nabavku polovnog vozila jer veliki izbor ovakvih vozila dopušta da se nađe adekvatan i najbolji bez imalo muke.

Kod korišćenih automobila najvažnije je shvatiti u kakvom su stanju delovi, poput motora, takođe osnovno je i koliko je staro vozilo, ali i kolika je kilometraža pređena u ovom vozilu, od ova tri činioca poprilično zavisi i cena, ali ono što je važnije oni govore o kvalitetu vozila i verovatnim budućim kvarovima. Pri odabiru je značajan i činilac kubikaže tj. snage ali i marke vozila Pežo, Alfa Romeo, Zastava, Volvo, BMW, Škoda, Opel, Jaguar, Nisan, Fiat, Honda, Ford, Dacia neke su od marki vozila, a svaka klasa ima formiran vlastiti imidž, koji je poklonicima automobila poznat,upravo zbog izgrađenog imidža, postoje fanatični zagovornici izvesnih marki, koji ne pristaju ni na jednu drugu osim na svoju voljenu marku.

Zapravo kod korišćenih vozila isto su važne i karakteristike koje se posmatraju i novom salonskom automobilu, iako se neznatnije diskutuje o dizajnu vozila, on je posebno važan i za estetiku, ali i zbog praktičnih razloga. Za gradske, koji se stalno kreću po uskim sokacima, gužvi, u svakodnevnoj su potrazi za parking mesta, najrealnije rešenje su manji automobili, koji lakše i uspešnije startuju, brzim tipovima, koji obožavaju brzu i bezbednu vožnju, najviše pristaju takođe manji, ali i niski sportski automobili. Za porodične ljude, naročito one koji stalno putuju svojim vozilom najpreporučljiviji su automobili karavanskog tipa, sa velikim prtljažnikom, džipovi su popularni kod osoba koje voze po planinskim krajevima, koji obožavaju vožnju po prirodi, mestima gde nema asfaltiranih puteva, jer ovaj tip vozila pruža veliku stabilnost i sigurnost pri vožnji. Kabriolete biraju hedonisti koji žele potpuno da uživaju u voženju svim čulima, a koji upravljaju kolima u krajevima u kojima je veći broj dana u godini sunčano i vruće vreme, za otmenije osobe koje vole udobnost i prostranost u samom automobilu izbor je samo jedan – limuzina. Limuzine su najčešći odabir od svih drugih tipova vozila, širok je spektar onih vozila koji pripadaju u ovaj tip, ali kako je i najrealniji i ima najširu moguću upotrebu, odgovara svim uslovima i svim krajevima, kako je zlatna sredina svih klasa, zato je i najodabraniji automobil. Ako ga već imate ne treba da strepite jer će te ga glatko prodati, a ukoliko nabavljate korišćeno vozilo, limuzina naravno neće biti loš izbor za vas, polovnjaci kako se u slengu često nazivaju korišćeni automobili imaju pregršt kvalitetnih osobina, od kojih je svakako najbolja ta što dopuštaju da mogući kupac dobije vrhunsko vozilo sa full opremom i u izuzetnom stanju, a za znatno niže cene od onih po kojima se vozila prodaju u auto salonima.

Različitost između novog i korišćenog vozila je je samo u ceni, jer sa razvitkom auto – moto grane privrede svi produkti koji nastanu u fabrikama vozila su dugovečni, pa nema puno povoda za brigu ukoliko se odlučite za polovnjak. Kupovina korišćenog vozila može biti prava avantura, posto se upuštate u nju informišite se o više stvari, ispitujete više faktora, a vozilo gledajte iz više uglova, korišćeni automobili se od novih razlikuju jer su ranije posedovali jednog ili više vlasnika, i to je jedan od vidova iz kojih se posmatra polovnjak.

Da li ga je posedovao jedan, dva, tri ili više gazdi zavisi cena koju će vozilo imati, sto je više prethodnih gazdi to je cifra koja se mora pripremiti za njega niza, korišćen automobili najučestalije su uvezeni iz nekih stranih zemalja, mada to ne mora da bude pravilo. Kako u našoj zemlji isto tako posedujemo fabrike automobilske industrije, ali i licencirane auto kuce stranih auto – kompanija, tako ne moraju svi polovni automobili posedovati pasoš neke strane države. Kada je rabljen automobil iz druge države on ima znatno manju cenu jer na prvom mestu su u tim zemljama i neupotrebljavani automobili zbog raznih taksi i dažbina koje ove firme plaćaju kada uvoze vozila u Srbiju, kod korišćenih vozila ove cifre su manje, ali i cene registracije su isto tako manje nego kada se radi o novom vozilu.

Ipak kod rabljenih vozila koja stižu iz nekih dalekih zemalja komplikovano je što mogu posedovati veliku pređenu kilometražu, mnogo veću od vozila koji su voženi samo unutar granica naše zemlje,a kilometraža je isto tako jedan od glavnih stavki kada se razmatra kupovina automobila – polovnjaka, Veća kilometraža pokazuje o veću oštećenost glavnog dela automobila, motora, i većoj verovatnoći budućih defekata.

Zbog toga se verovatni mušterije uvek prvo informišu za ovaj podatak, takođe važna je i činjenica koliko je staro vozilo, tako s vozilima ne postoji bontonska neugodnost da se priupita za godište, poslednja dva su bitna samo da bi se utvrdilo stanje automobila. Ovih nekoliko stvari su važne kod nabavke polovnjaka, a sve drugo je istovetno kao i za nabavku novog vozila, Nemac,Kenzo Japanac, Francuz, Rus, Domaća auto industrija; Pežo, Pasat, Fijat, Audi, BMW, Mercedes, Honda; plav, žut, zelen, siv, crn; sjajan ili mat; limuzina, džip, kabriolet, karavan; dvosed ili trosed sa više mesta; troja ili petora vrata…

Sve ovi detalji svaki za sebe pružaju velike razlike između vozila koje su ključne za odluku pri nabavci vozila, četvorotočkaša treba detaljno odabirati jer trenutno vreme nemoguće je zamisliti bez ovog prevoznog sredstva, pa je brižljiva kupovina jedini dobar potez za koji se možete odlučiti. Vreme koje se provodi u vozilu je sve veće, a za pojedine je to i najveći deo dana, zbog toga ne treba žuriti kada se odlučujete za idealnog partnera na četiri točka, a naš sajt je idealno mesto gde možete to učiniti bez puno muke. Mi nudimo u velikoj meri informacije koje su vam suštinske da odluka koju donesete bude prava i da se nikada ne pokajete zbog toga što ste se rešili na jedan, zapravo drugi tip vozila, mi vam pružamo široku ponudu automobila, ali odlazimo i korak dalje, nudimo vam i informacije o čemu sve treba voditi računa kada nabavljate korišćen automobil, polovnjak, tu smo i pristajemo na sve vaše potrebe.

Pozovite nas