Mehaničar otkriva kako otkupiti polovni auto

U današnjoj ekonomiji je izuzetno važno da maksimalno smanjite svoje troškove oko automobila što je više moguće. Cena goriva neprestano raste, registracija nije ništa jeftinija iz godine u godinu, a svi ostali troškovi servisa, popravki i slično, mogu značajno da opterete vaš budžet. Po pravilu, dosadašnja praksa je pokazala da su novi automobili mnogo skuplji za održavanje od polovnih, zato se poslednjih godina sve veću broj stanovika na ovim prostorima upravo odlučuje za ovu varijantu kada nabavlja automobil.

Ono što svakako treba da vam bude primarno na umu kada se rešavate da kupite polovni automobil jeste kvalitet vozila koje kupujete. Iz tog razloga, najbolje rešenje jeste da angažujete neko stručno lice da vam pomogne u odabiru. Ko će to bolje uraditi nego vaš mehaničar.

Svaki mehaničar danas ima neke svoje trikove kako da prepozna i utvrdi neke nelogičnosti na vozilu, tako da može da bude vrlo vredan saveznik u procesu kupovine polovnog vozila. Posebno mehaničari koji imaju nekoliko decenija iskustva u poslovima popravki automobila, mogu vrlo često za nekoliko trenutaka da utvrde mnoge činjenice u vezi sa vozilom koje želite da kupite, zato ga obavezno povedite sa sobom kada krenete u kupovinu polovnog vozila, koje ste zacrtali da kupite za sebe.

Danas postoji dostupna i brojna stručna literatura iz ove oblasti, odnosno u domenu automobilizma, gde možete naći mnogo saveta o tome kako prepoznati kvarove, havarisana vozila i slično, ali skoro da ništa ne može da zameni iskustvo onih koji su radili na popravkama svih tih kvarova i havarija. Kada obilazite auto pijace, ili prodavce automobila, treba uvek da odete spremni.

Da prikupite sve informacije o vozilu, da se raspitate o okvirnim cenama za taj tip i model vozila koji gledate, da proverite dosadašnja iskustva, i slično. Kada sve to uradite, posavetujte se sa svojim mehaničarem.

On će najbolje znati da vam preporuči vozilo, da utvrdi da li je to pravi izbor za vas, imajući u vidu vaše dosadašnje iskustvo u korišćenju vozila, u vožnji generalno, u održavanju automobila, ali poznavajući i budžet koji imate na raspolaganju. Automobil možete i kupiti, ali je važno gledati unapred – koliko koštaju popravke ukoliko budu potrebne u budućnosti, koliko koštaju delovi za njega, kolika je registracija, i slično. Većinu tih informacija može da vam da vaš mehaničar.

Kupovina polovnog automobila može biti prava avantura za vas, ali i velika neizvesnost, jer na kraju nikad niste sigurni šta zaista kupujete. Sa novim automobilom nema greške, potpuno je nov, nekorišćen, ima garantni rok, ovlašćeni servis, i slično. Kod polovnog vi se za sve te stvari sami nalazite.

A imajući u vidu da ćete se prilikom svakog kvara sigurno obratiti vašem mehaničaru, najbolje je da ga uključite u ceo proces na samom startu, jer može da vam bude vrlo važan saveznik u pronalaženju idealnog polovnog automobila.

Čak i kada rešite da vozilo koje imate prodate, da ga date na otkup, i tu mehaničar može biti vaš najbolji prijatelj. Može vam uraditi sitne popravke, prepravke, korekcije, kako biste malo unapredili stanje vašeg vozila i možda dobili malo bolju ponudu za njega. Može da utvrdi stanje u kome se trenutno vaše vozilo nalazi i da vam da okviran iznos koliko vaše vozilo može da vredi, kako biste mogli to da uporedite sa ponudom koju dobijate od potencijalnog kupca.

Sve u svemu, na kraju priče, nadamo se da ste se uverili da dobar mehaničar može da bude zlata vredan u procesu prodaje i kupovine polovnih automobila, ali i svih drugih kategorija vozila. Posavetujte se sa njim pre svake kupovine, uključite ga u sam proces i verujte da će vam se na kraju višestruko isplatiti. Mehaničar nek vam bude najbolji prijatelj i imaćete uvek dobar, kvalitetan i pouzdan automobil.

Pozovite nas