Prednost prodaje automobila autoplacu

Kupovina automobila u današnje vreme postala je prava nauka. Tržište se konstantno menja, u svakom trenutku se dešava toliko toga, da niste u stanju da obradite sve informacije koje sa tržišta dolaze. Svi stručnjaci se uglavnom slažu da kupovina novog automobila vrlo često može biti vrlo skupa i neisplativa, posebno kada imate u vidu da vrednost novog automobila značajno opada u prvim godinama korišćenja. Ovo je od posebne važnosti za one koji kupuju automobil na kredit, koji će morati da otpaćuju godinama.

Sa druge strane, ukoliko ste novi automobil malo koristili, u smislu da nije stariji od dve godine i da nije prešao više od 30.000 kilometara, da je očuvan, za njega u tom stanju možete dobiti vrlo dobru cenu prilikom prodaje. Na taj način nećete mnogo biti na gubitku, moći ćete da dobijete povoljnu ponudu, ali se postavlja pitanje što ste uopšte kupovali automobil, ako ga ne koristite.

Zato se veliki broj ljudi danas odlučuje za kupovinu polovnog automobila, kako bi izbegli rizik od velikih gubitaka u prvim godinama prilikom kupovine i korišćenja potpuno novog vozila. Iz tog razloga prednost prodaje automobila na autoplacu može biti i sama činjenica da možete naći adekvatno vozilo za sebe, po povoljnim uslovima prodaje, a eliminišete potencijali rizik od gubitka koji je vlasnik novog automobila preuzeo na sebe. Vi praktično dobijate vozilo koje je korišćeno, delimično amortizovano, a nemate velike inicijalne troškove, koje biste imali ako se odlučite za kupovinu novog automobila.

Takodje, možete značajno uštedeti na porezima. Prilikom kupovine novog automobila plaćanje poreza je obavezno, pa je zato i njegova cena često veća od one na koju ste računali. Ukoliko je vozilo kod prethodnog vlasnika kupljeno kao novo, i nije mnogo korišćeno, tada možete da nabavite vrlo dobar, kvalitetan auto, po ceni koja je znatno niža od one koju biste platili da je u pitanju novi auto. Napravite kalkulaciju i procenite ulaganja u novi i polovni automobil. Uzmite u obzir sve troškove, pa ćete na kraju sigurno zaključiti da polovan automobil, koji je star nekoliko godina, relativno očuvan i malo vožen, može da bude najbolji izbor za vas.

Kada kupujete novi automobil, vrlo često on uključuje i čitav niz dodatnih pogodnosti i opreme, koja vama možda neće biti potrebna. Kod kupovine polovnog automobila ovog efekta nema. Dobijate automobil sa odredjenom pratećom opremom, koja se takodje kvalifikuje kao polovna, tako da nemate velikih dodatnih troškova ni u vezi sa tim. Na autoplacevima danas možete da pronadjete širok spektar ponuda polovnih automobila, koji su stari po nekoliko godina i koji su u vrlo dobrom stanju, tako da često mogu biti mnogo bolji izbor od kupovine potpuno novog automobila, posebno ukoliko raspolažete ograničenim budžetom, pa biste za novi automobil morali dodatno da se zadužite.

Vrlo često je u cenu novog automobila uključena i marža auto dilera ili prodavca vozila, tako da plaćate višu cenu u odnosu na inicijalnu vrednost vozila. Tako da, kad sve uzmemo u obzir, može se zaključiti da su novi automobili danas često neopravdano skupi i vrlo često su stvar prestiža, a njihova kupovina znači posedovanje dodatnog budžeta za dalja ulaganja. Servisiranje, popravka, održavanje novog automobila košta mnogo više od polovnog, zato to može da vam bude vrlo dobra opcija.

Brojne su prednosti kupovine automobila na autoplacu, a na vama je da pronadjete ono što vama odgovara. Uporedite mogućnosti i želje, analizirajte sve dostupne informacije i donesite odluku koja vam odgovara. Sigurni smo da ćete izborom polovnog automobila na autoplacu biti zadovoljni, ukoliko se dobro posavetujete sa stručnjacima u vezi sa kupovinom i procenite sve karakteristike automobila koji želite da kupite.

Nemojte da se zarobite u kreditu koji nećete moći da otplaćujete, nemojte sebe opteretiti automobilom koji nećete moći da održavate. Dodjite na autoplac i pogledajte ponudu koja se tamo prezentuje, verujemo da možete da nadjete automobil koji je skoro kao nov, a po vrlo povoljnim uslovima. To će sigurno biti vaša najbolja poslovna odluka.

Pozovite nas