Prednost prodaje automobila autoplacu

Možete naći precenjenu polovnim automobilima i pogodbe kupuje na potpuno novim vozilima , ali to nije samonalepnica cena koja čininovi autootpad . The Associated naknadne takse, troškovi i gubici u vrednosti ( npr. amortizacija ) dodati i do nekoliko hiljada dolara tokom prvih nekoliko godina novog vlasnika automobila . Ovo je posebno loša vest ako na kraju naopako na auto kredit .

S druge strane ,“ malo – koristi “ auto – onaj koji je samo oko dve godine, a ima ispod 30.000 milja na njega – može vam pomoći da zadržite novac u džepu , bez žrtvovanja kvaliteta . Ispod su 6 pogodnosti kupovine polovnog automobila ( kao u – novom stanju ) nad potpuno novi .
1 . Polovni Automobili : Donja cenu, umanjenoj za amortizaciju

Ne zaboravite na staru poslovicu danovi automobil gubi hiljade dolara u vrednostitrenutka kada ga vozite van puno ? I dalje je istina , a to je zašto Polovni automobili su bolji rasprodaje . To je takođe zašto možete kupitiza 2007 Porsche po ceni 2011 Honda . Neko je kupioPorsche za 50.000 dolara, a sada to može biti vaš za $ 25,000 .

Razmislite o prosečnoj ceni od kupovine novih . Podaci iz istraživanja pokazuju CNV marketing daprosečna cena novog automobila u 2008 je $ 25.536 bez poreza i doprinosa . Taj automobil je sada mogao da vredi oko $ 13,000 . Da li biste radije bilioriginalni kupac , koji je izgubio $ 12,000 ili $ 13.000 , ilidrugi kupac koji spasava toliko ?

Ako kupujete automobil koji ima jednu ili dve godine , i dalje će amortizovati , ali ćete izgubiti manje novca manje brzo . A vi ćete izbeći da veliki početni udarac da je prethodni vlasnik uzeo .
2 . Porez na nove automobile

Svaki oglas za novi automobil Glosses nad poreskom pitanju . Mnogi državni zakoni koji podležu novi automobili do prodaje državnog poreza , ali ne i polovni automobili . U Gruziji , na primer , ako kupite polovan auto od privatnog prodavca , nećete duguju ništa porez uopšte . Komparativno ,porez na promet koji dileri moraju da dodaju na cenu novog automobila može biti na hiljade dolara . Ne potcenjujte ušteđevinu , a istraživanje zakone svoje države na tu temu pre nego što donesete odluku .
3. . Falling Kotizacija

U većini država ,stopa vašeg godišnjeg kotizacije se zasniva na vrednosti vašeg vozila i njegov modelske godine . U Koloradu , na primer , kotizacije pasti drastično tokom prvih nekoliko godina nakon štoje automobil proizveden . Stopa je najviša u prve tri godine , a zatim nivoi isključuje nakon pet godina . Ako vaša država ima slična pravila , možete da sačuvate oko hiljadu dolara , izbegavajući nove registraciju kola i kupovine automobila koji je najmanje tri , ili još bolje pet , godina .
4. . Beskoristan Dodaci na nove automobile , jeftiniji Detalji o polovnih automobila

Najstariji trik u knjizi prodavca je da instalirate dodatne opcije predlozi . Oni će dodati Pinstripe , zaštitni film , ili besmrtni “ protiv rđe sloj „, ali novi automobil kupci koji žele ovi dodaci mogu lako da ih dobiju po mnogo nižoj ceni od tržišne vidu posle – instalatera . Bez obzira , ove promene ne dodaju ni dinara za preprodaju vrednosti automobila u svakom slučaju . Kada kupujete polovan , ne možete dobiti svaku funkciju koju želite , ali sigurno neće završiti plaćaju ekstra za stvari koje nisu tražili .

S druge strane , kada tražite određene funkcije koje ne želite u polovan auto , kao krov ili navigacioni sistem , vi ćete platiti manje negooriginalni vlasnik uradio . Umesto potrebe da opada skupi paket navigaciju kroz dilera sa takse i prireze , moći ćete da priušte ugrađene funkcije .
5. . Dileri i njihove sulude takse

Kao da plaćaju $ 500 za rđe dokazivanja nije dovoljno loše , prodavci novih automobila udario kupcima troškovi dostave , odredište taksa i Ove takse se osećaju još gore “ dilera priprema . “ , Jer za razliku od nepotrebnih , neželjenih Pinstripe , vlasnici imaju apsolutno ništa da pokazuju za ove optužbe , osim nižoj bankovni račun . Kada kupujete polovan auto , moraćete da posetite DMV da plati tag, naslov , i takse za registraciju , ali nećete baviti bilo gluposti koja dileri dodati .

Umesto hodanje po pećinama u dilerskim naknada i kupovinu novog , što se na snažnijoj ulozi kada ste na tržištu da kupi polovan auto . Imate mnogo bolju slučaj za pregovore kada možete da kažete privatnog prodavca samo može da hoda od njihovog starog automobila . Ako su kupili novi , oni neće znati sve što znaš o prednostima kupovine koristi . Oni će biti voljni da vas drži za pregovaračkim stolom .
6. . uslov

Danas , automobili su napravljeni da traju najmanje 100.000 milja , tako da ne morate da žrtvujete pouzdanost i sveukupna uslove samo da bi dobili dobar posao na polovan auto . Možete dobiti koristi ( ili “ unapred vlasništvu “ ) auto u koji bez ogrebotina i u odličnom mehaničkom stanju . U stvari , ako znate nešto o automobilima , trebalo bi da možete da pronađete onaj koji je u “ kao novi“ uslov .

Međutim , ako ti to smeta ispod haube , možete se osloniti na sertifikacionih programa i prošireno dugoročnih automobila garancija da većina proizvođača automobila nude . Kada kupite polovan auto u dilerskoj proizvođač , vi ćete znati da su oni pregledali vozilo i da ispunjava stroge zahteve za sertifikaciju . Najveća korist je možda naći Garancija proizvođača za polovne automobile . Tojota, na primer , nudi sedam godina 100.000 milja garanciju na sertifikovanih korišćenih vozila . Ovakav mir uma je presudno pri kupovini polovnog automobila .
Završna reč

Novi automobili miris super , ali koliko je to miris stvarno vredi ? Gledanjem izvan prodajne cene , a s obzirom na ukupne troškove kupovine nove , možete dobiti bolju ideju o tome koliko ste zaista će platiti za privilegiju da bude prvi vlasnik sledećeg kola . Možda ćete morati da provedete malo više vremena na istraživanje , ali od početne cene na dugoročne troškove , vi ćete se zahvalim za kupovinu polovnog automobila – malo da je u dobrom stanju .

Koje su prednosti i mane koje vidite na kupovinu nove ili polovne kupovine ? Podelite svoje uspehe ili noćna mora bavi u komentarima ispod .