Otkup auta

Saznajte koliko možete priuštiti Korak 2 : Šta jeAuto Pravo za vas? Korak 3 : Pronađite vašeg automobila Vrednost Korak 4: Kontakt i Komunicirajte sa Prodavac Korak 5 : Nabavite istovremeno istorija i izveštaj o bezbednosti na auto Korak 6 : sprovesti temeljnu Valk – Around Korak 7 : sprovesti temeljnu Test Drive Korak 8 : Idi noge se osigurao kvalitet Korak 9 : Pregovarati vaš najbolji Privatna stranka Cena Korak 10 : Pregovarati Vaše Najbolje kompanije MP Cena

Korak 1 : Saznajte koliko možete priuštiti
Mnogi od nas može da se setim kada kupujete polovan auto rangirani desno gore sa putovanje u zubara . Ali, vremena su se promenila i kupovini polovnog automobila ne mora da budehoror je nekad bio . Današnji potrošač ima toliko informacija ( barem ,informacija je dostupno ) , kao da iskustvo kupovine polovnog automobila daleko manje stresan . Ova transformacija će doći , međutim , samo ako posluša pravilo naučio da svakog prvog razreda učenik : Uradite domaći zadatak .

Odlučite šta želite da potrošite , i može da provede
Pre razmatranja kupovine polovnog automobila , to je mudro da se utvrdi iznos koji ste spremni da potrošite ili , ako se uzme kredit , izračunati maksimalnu mesečnu ratu – a zatim napraviti čvrstu obavezu da ostane u tom iznosu .

Kada shvatite koliko vaša uplata treba da bude , istražiti opcije finansiranja . Možete da radite kredit sa dilera ili proizvođača , ali je takođe moguće da hoda u dilera sa finansiranjem već obezbeđen kroz izvor nezavisnih , kao što je naš funkcioner , poželjna zajmodavca RoadLoans.com . Finansiranje treće strane mogu se dobiti generalno , bez potrebe da ukazuju na specifičan marka ili model vozila ispred vremena . Neke institucije će vam dati nižu kamatnu stopu , ako imate direktan depozit i elektronsku uplatu za kredit , pa budite sigurni da pitate o ovim opcijama prilikom podnošenja zahteva za finansiranje .

Ne zaboravite da razmotre troškove poreza , naslov, registraciju i osiguranje za vaš novi auto . Kaoveoma široka , opšte pravilo , a u zavisnosti od toga gde živite , porez , licenca , odabrane naknade i drugi troškovi će dodati otprilike 10 odsto na kupovnu cenu . To čini cenu od $ 30.000 automobila zapravo oko $ 33,000 i , ako finansiranje dogovor , vi će plaćati kamatu na taj iznos dodatno . Trebalo bi da budete u stanju da priušte automobil , kao i svoje troškove vlasništva . Osiguranje može bitidogovor prekidač za neke , jer neke kompanije će znatno podići svoje cene , u zavisnosti od tipa vozila koji odaberete i Vašeg vožnje rekord . Tipično , sportski automobili , bilo šta sa “ turbo “ ili “ Supercharged “ u ime viših , vozila performansi sa većim ili više moćnih motora i vozila sa četiri točka će vam dati veće stope osiguranja . Takođe , smatramo da vozila sa istorijom krađe može zahtevati premiju . Uvek se isplati dućan okolo , pa proverite cene kod vašeg osiguravajućeg društva pre nego što kupite novo vozilo , a zatim citat i svoju cenu na Progresivno online da uporedite . Na kraju , ako imate dugu i pozitivne odnose sa trenutnom osiguravajućeg društva može biti najbolje da ostane sa njim , iako ne može da ponudinajniže od svih stopa .
Budite sigurniautomobil želite možete smestiti vaše svakodnevne potrebe .

Možda ćete želeti da razmotrite produženu garanciju plan . Šanse suprodužena garancija ili usluga će biti ponuđen ugovor do vas dilera . Prošireni garancija pokriva širok spektar popravki i usluga . Popravke može da se uradi u bilo kom ovlašćenom dilera i imaju tendenciju da se lako odobrena . Nećete platiti ni dinara za odobrene popravke , osim ako vaš ugovor sadrži odbitna . Takođe možete kupiti produženu garanciju od nezavisne kompanije koja može da košta manje od jednog ugovora o uslugama iz prošireno proizvođača .

Kada ste uspostavili granicu cenu , izbegavati vozila koji jedva izvlače ispod njega . Ostavite sebi malo mrdanje sobu i shop za manje neukusan vozila sa manjom kilometražom ilistarija u tip-top formi . Ne želite da kupite auto iz snova samo da ga mozgova svoj bankovni račun , jer nisi faktor u sve troškove vlasništva .

Istraživanje vozila
Mnogi stručnjaci će vam reći da je ovo , gde ogroman broj kupaca čine svoje najveće greške . Oni ne kupuju vozilo koje je najbolje za svoje potrebe , ali umesto toga se biju sa nečim što ne ispunjavaju svoje zahteve , košta previše novca ili , obično , oboje . Figuring koliko želite da potrošite biolak deo , sada morate da pronađete vozilo koje vam najviše odgovara . Ali većina kupaca ( da, većina ) , nisu baš sigurni šta je tamo , ili čak šta im treba i žele . Evo nekih predloga : Prvo , napravite listu svih stvari koje treba da uradite vaše vozilo ( vući decu , idite off-road , dobiti dobar gasa kilometraža , biti apsolutno pouzdan , održava dobre ponovo prodajna vrednost , lako se parkiraju ) a zatim napravite drugu listu svih stvari koje vam se dive u vozilu ( telo stila , boje , luksuzni opcija ) . Unakrsno upućivanjedva . Trebalo bi završiti sa spiskom potrebnih i željenih karakteristika , koje možete da koristite da eliminiše modele koji neće raditi za vas ( ne mogu vući decu u sportskom automobilu sa dva sedišta ili rade pune veličine sport utiliti vehicle na budžetu ekonomija – auto goriva ) . Postoji mnogo informacija na internetu , ali , mnogi stručnjaci će vam reći , većina kupaca jednostavno ne koristi tu raspoložive informacije u njihovom najboljem prednost . Da bi pomogli , razvili smo nekoliko donošenja vodiča za preradu pretragu . Uporedite novi automobili funkcija će staviti do četiri strane nove ili polovne opreme po strani za vas da uporedite .

Još jedna korisna površina informacija će biti razni sajtovi za proizvođače . Često , možete da naučite o specifičnosti ne samo novih automobila , ali prethodnih modela tog proizvođača.

Otkup auta
Otkup auta
Postoji više žalbi na polovne automobile nego bilo koji drugi kupovinu – 84,000 u protekloj godini prema Citizens Advice .Obično problem jegreška koja treba suštinski popravku . Oko 7 % vremenaauto treba da bude ukinuta .

Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti da se smanji šanse za neprijatna iznenađenja niz liniju .

1 . Šta da kupim

Pregledajte svoj budžet i razraditi šta možete priuštiti i šta možete dobiti za tu cenu .

Da li vaše istraživanje tako što ćete označiti reklame na sajtovima i časopisima da dobijete ideju o tržištu .

Ukoliko imate specifičan model na umu , možete proceniti cene na sajtovima kao što su Vhat Car ? ili Parkers .

Automobili sa većim motorima može izgledati relativno jeftin , ali imajte u vidu tekući troškovi ( posebno gorivo , taksa i osiguranje ) mogu biti veći .

2. . Kupovina od dilera

Proverite dilera za znak trgovinske asocijacije . Ako posao je član , oni moraju da slede kodeks prakse . Ako niste sigurni da liznak je pravi , možete da proverite svoje članstvo sa trgovačkog udruženja Kupovina automobila od dilera može koštati više nego pruža pravnu zaštitu u okviru prodaje robe zakona . To znači daautomobil mora da odgovara opisu dato od strane prodavca . Ona takođe treba da bude zadovoljavajućeg kvaliteta , pogodan za svrhe i voznom stanju . Prodaja automobila koji se ne uklapaju u putu je krivično delo . Ako pronađete biloproblema sa kolima kada ste ga kupili , možete pitati prodavca za svoj novac nazad ili popravke .

Odaberite svog dilera pažljivo – pitajte ljude koje znate za preporuke .

3. Kupovina privatno

Postoje razni načini možete kupiti auto privatno – onlajn , na aukciji ili preko oglasa u novinama . Verovatno ćete biti u mogućnosti da dobiju jeftiniju cenu , ali nećete biti zaštićen prodaji robe zakona . Međutim ,auto i dalje mora da bude “ kao što je opisano “ pa pitajte puno pitanja o njenom stanju i dobiti odgovore u pisanoj formi . Ako se ispostavi da auto ima grešku , moraćete da budete u stanju da ospori opis prodavca da dobijete svoj novac natrag .

4. Kada vidite auto

Nezavisni ispitivač vozilo Garet Ris kaže BBC Vels je Ks-Rai šta vam je potrebno da proverite na polovan auto Ako prodavac nudi bilo gde drugo osim gledanja svom domu , razmislite dva puta . To znači da ne može biti siguran gde on ili ona živi , ako postoji problem . Ne osećaju pod pritiskom da napravi brzu odluku . Važno je da proverite auto temeljno . Bacite pogled kroz 10 najboljih saveta za proveru polovnog automobila iz potrošačkih grupa koja ? ili koristite spisak dobili od AA . Ako ne znate mnogo o automobilima , uzeti nekoga ko zna . Ako i dalje niste sigurni , razmotrite mogucnost nezavisnu izveštaj – mada to može biti skupo .

5. Online provere

Pre nego što zasvirati dogovor trebalo bi da :

Proverite identitet automobila

Nema registracije vozila dokument ( V5C )
V5C ima pravopisnih grešaka , izmene ili bez vodenog žiga
Ime i adresa na V5C ne podudarajuprodavca . ( Pitajte da vide svoju vozačku dozvolu , pasoš ili nedavnu komunalnu račun )
Identifikacioni brojevi na autu ne slažu sa brojevima na V5C ili izgledaju kao da su bili izmenjeni
Prodavac nema polisu osiguranja za kola
Idite na sajt DVLA da proverite sledeće detalji poklapaju one date od strane prodavca .

Godina proizvodnje
Datumautomobil je prvi registrovani
Zapremina motora
Boja
Datum isteka tekuće poreske disku
Poreska stopa ( poznat kao akcize vozilo carinske stope ) .
Istorija MOT

Proverite MOT istoriju automobila na mreži koristeći svoju registraciju ( broj ploča ) i bilo je MOT test broj ili referentni broj iz potvrde o registraciji V5C . To će vam reći datum prethodnih testova, kilometraže čitanja na tim testovima i bilo razloga za neuspeh . Razmislite istorije privatnu ček Moraćete da platite da se to uradi , aliistorija , ili proveru podataka će vam reći da liauto ima

Izvanredan finansije zahvaljujući na njemu
Je prijavljeno ukraden
Bio u ozbiljnoj nesreći
Ispravan kilometraža
Postoje razne kompanije koje nude ovu uslugu na mreži – uključujući AA i RAC . Proverite da li ste izabrali kompanija god oni preuzmu odgovornost za tačnost informacija koje snabdevanje .
6. . Plaćanje za kola

Kupovina polovnog automobila ne bi bio isti bez prepucavanja oko cene .

Radiš neke istraživanja na štodobar haggler definitivno mogao da vam uštedi stotine .
Nastaviti čitanje glavnu priču
Sečenje troškove goriva
Sipanje goriva

Uklonite nepotrebne težine od vašeg automobila
Pogon za potrošnju , a ne za brzinu . Izbegavajte nagla kočenja ili ubrzanja
Održavajte dobro svoj automobil
Planirajte svoj putovanja

Sačuvaj više goriva

Kada se slažete cenunajsigurniji način da se plati je sa kreditnom karticom , tako da ste dodali zaštitu u skladu sa potrošačkim kreditima zakona . Međutim , ako ste privatno kupujete verovatno neće biti u stanju da uradi ovo . Ako plaćate čekom ili putem online bankarstva ,prodavac će verovatno čekati isplatu da obrišete pre rastanka sa kolima . Takođe možete platiti koristeći nacrt bankar je . Nećete morati da sačekamo da se jasno , ali ćete morati da platite taksu u banku . U svakom slučaju , uvek imajte na umu da se potpisana i datirana potvrda . Ona treba da obuhvati kupac i prodavac imena i adrese , zajedno sa detaljima vozila i cenom . Ako vaš automobil dolazi iz internet poslovanja , pod Prodaja na daljinu Pravilnika imate 7 dana hlađenja period da se predomislite u vezi posla .

7. Pošto ste platili
Dodatni saveti

Imajte kopije bilo koje reklame ili opisa automobila u slučaju da je potrebno kasnije
Ne slažem se prijavite ili bilo šta ako niste apsolutno sigurni da želite da nastavite sa njim
Akodogovor je predmet finansiranja , nijedna strana u obavezi je do sporazumfinansija je potpisan od strane oba
Čuvajte potpisivanja bilo koji dokument koji navodi ste ispitali auto i našli zadovoljavajuća u svakom pogledu
Akoautomobil je prodat uz garanciju ili produženu garanciju , možete imati dodatna prava
Građani Saveti

Kadadogovor je potpun , obe strane će morati da popune registracioni dokument V5C , kojiprodavac mora da pošalje u DVLA . Trebalo bi da dati „nova golmanom “ deo dokumenta . Uverite se da imate sve druge dokumente uključujući MOT sertifikata – ako je automobil više od tri godine – i sve priznanice za popravke . Proverite da li ste dobili uputstva , kao ikod za radio . Ako je vozilo trebalo da ima rezervni točak , proverite da je tamo , zajedno sa svim alatima koje treba da ga promeni . Konačno , da li ste dobili rezervni ključ – to može biti veoma skupo da se zamene smanji .

8. . Ako stvari krenu naopako

Ako auto ima grešku koja vam je rečeno pre nego što ste ga kupili možda nećete moći da podnesete zahtev , osim akoproblem je mnogo gore nego opisano . Takođe je teško napraviti tužbu protiv prodavca za probleme koji bi bili očigledno pre kupovine – kao veliki udubljenje ili rđe na karoseriji . Međutim , ako primetite grešku ubrzo nakon kupovine automobila , a niste rekli za nju , možete da tvrdite punu ili delimičnu nadoknadu od prodavca . Građani Saveti ima više saveta o tome šta da uradite ako vaš automobil je neispravan