Otkup upotrebljavanih vozila

Korišćena vozila imaju sva obeležja kao i novo salonsko vozilo, samo što je posedovalo ranijeg vlasnika, ipak česti su slučajevi da je raniji gazda pazio vozilo i da ne postoji velika različitosti između neupotrebljavanog i korišćenog automobila, a da je razlika u ceni posebno visoka. Zbog toga pri nabavci automobila treba kvalitetno videti sve mogućnosti, i tako odabrati najkvalitetniju opciju za sebe što se tiče komfora i potreba, ali i za svoj budjelar, izbor korišćenog automobila je za to idealan.

Kod korišćenih vozila vazno je nekoliko stavki, na prvom mestu se gleda stanje vozila, vozilo što je starije njegova cena je niža, jer se podrazumeva da je napravio veću kilometražu i da je motor lošiji te da je verovatnoća idućih kvarova veća, to ipak ne mora da bude tako, pojedini gazde nisu mnogo putovali, pa poseduju nižu kilometražu iako im je automobil stariji, zbog toga pri odluci da li je korišćen automobil za vas, vazno je informisati se za oba podatka.

Oštećenost, zapravo neoštećenost, ali i snaga motora zauzima jedno od bitnijih mesta kada se neko informiše za korišćeni automobil, bilo da ga nabavlja, posmatra ili hoće da proda, vozila kojima je obnovljen motor sigurnija su za kupovinu, pa su i njihove cene veće. Jačina motora isto tako je važan činilac pri odluci za naznačeni automobil, od snage motora koja je iskazana u konjskim snagama zavisi koliku brzinu može razviti motor, i za koje vreme vozilo može doći iz jednog mesta u drugo. Korišćeni auto je jedinstveno rešenje za one serije vozila koje su naznačeni proizvođači opozvali sa tržišta, pa ih više nije izgledno kupiti u salonskoj prodaji.

Tako su neke izuzetne i kvalitetne serije nepošteno isključene iz ponude automobilskih preduzeće, i mogu se samo kupiti od nekih prethodnih vlasnika, takve miljenike koji su retki i teško se nalaze možete naći i to u izuzetnom stanju, jer što je vozilo kvalitetnije i ispunjava više zahteva vozača, to je i vozač obazriviji i pažljiviji sa tim vozilom, pa je i ono očuvanije.

Gotovo nov, mlad, i sačuvan auto sa malim brojem predjenih kilometara najbolje je rešenje,ipak osim stanja za kupce vozila bitne su i preostale stvari, tako marka vozila predstavlja važnu stavku pri odluci za neko od vozila. Izvesni kupci jednostavno imaju pouzdanje u utvrđeni brend, tako da je njima od golemog značaja da njihov miljenik na četiri točka pripada baš ovom brendu. Za neke mušterije nije značajan toliko odredjeni brend, koliko im je značajna zemlja porekla odakle je firma koja izradjuje vozila, tako vozila i u period globalizacije znaju da prime nacionalnu pripadnost. I na završetku malo je onih koji iskreno priznaju, jer misle da je estetika više spojena sa trendom nego sa automobilskom industrijom, ali dizajn isto tako igra ključnu ulogu u odlučivanju za vozilo,unutrašnji dezen posebno je značajan za one koji mnogo vremena provode u četvorotočkašu, pa je udobnost i komfor neizostavan za njih. Od toga kakvi su sicevi, radio kasetofon, s kakvom ugradnom opremom je vozilo prilično zavisi kolika će biti cena rabljenog, ali i novog vozila, razlika u ceni u zavisnosti od ekstra opreme koju ima polovan automobil može da ide i do par hiljada evra.

Karoserija vozila prezentuje spoljnji izgled vozila, zapravo kolni sanduk – pod, sedišta i krov, tip vozila ili njegova karoserija dakle određuje se u odnosnu na njegov oblik i dizajn, tako postoje: kupe, karavan, kabriolet, pik ap (pick up), džip, monovolumen, hečbek, od karoserije koju poseduje vozilo mnogo zavisi koliko će izglednih mušterija imati. Ovako na primer limuzina kao zlatna sredina prezentuje najprodavanije vozilo, dok u uslovljenosti od potreba korisnika i gazde nekom je džip najodgovarajuci zbog neravnog terena po kome se vozi, ali i zbog stabilnosti koju ovo vozilo poseduje. Nekima je pak džip nefunkcionalan jer je komplikovano naći mesto za njegovo parkiranje u gradskoj gužvi, i tako je sa svakim tipom automobila.

Svaki ima falinke i dobrih strana, odnosne falinke jedne karoserije za jednog mušteriju, mogu biti vrline za drugog, možda je baš zato automobilska industrija raširila toliku masu različitih modela i tipova vozila, pa postoji savršeno rešenje za svakog.

Pozovite nas