Kupovina polovnog automobila

1
Odlučite na pravom automobilu za vas . To može da znači ne dobijate ono što želite , ali više ono što vam je potrebno . Istraživanje potrošača Reports Vodič za kupovinu ili svoje online Polovni automobil kupuje komplet , takođe proverite svoje slobodno vodič za kupovinu polovnih automobila . Zapamtite da su visoko ocenjen automobili cene komandne premijum . Niži ocenjeno automobil može bitizlatni rudnik ako mogu da trpim dizajn manu ili dva .
Razmislite model sa manjim brojem opcija i druge kompanije i naziv modela . Na primer , Linkoln jeluksuzna verzija Merkura modela vozila . Linkoln model će imati više mogućnosti i luksuznih predmeta uključeni . Različiti modeli imaju deluks paket opreme , koji može uključivati sedišta od kože i poboljšan stereo sistem , između ostalog, dodatne funkcije . Ako pokušavate da uštedite novac , ostanu daleko od ovih stavki koje imaju višu cenu .
2
Čitajte na i model vi razmišljate . Pročitati recenzije potrošača , uporedite Kellei Blue Book vrednosti , vrednosti preprodaje istraživanja i vrše izveštaje istorije vozila sa VIN brojevima . Ako postoje određeni problemi i priseća modela gledate , možda ćete izbeći ozbiljne probleme tako što ćete vaše istraživanje ispred vremena .
3
Koristite online kalkulator da shvatim plaćanja . Nemojte zadržavati na ceni još uvek , razmislite koliko dugo će zadržati automobil , kojije pristupačan plaćanje za vaš budžet i koliko možete spustiti . Razmislite potpuno novi automobil , posebno ako se ima subvenciju finansiranje ( smanjeno finansiranje proizvođača stopa ) . I snažno razmotriti , ako je to moguće , kupovine otvoreno . Odsustvo mesečnih rata može da ima divan uticaj na vaše finansije .
4
Odredite šta možete da platite . Kada pokušate da kupite polovan auto , potrebno je da razmislite šta ( ako ih ima ) učešća možete da napravite , koliko možete priuštiti za mesečne isplate , i koliko premije osiguranja će vas koštati na kupovinu polovnih automobila . Ako je vaš osiguranje je verovatno da se udvostruči , potrebno je da to u budžetu , tako da se ne proširuje odlučujući se za mesečnu isplatu koja je suviše visoka . Uzmite u obzir ekonomiju goriva i troškova održavanja . Ovi troškovi mogu u velikoj meri varira u zavisnosti od vozila .
5
Uspostaviti opcije finansiranja . Banke su obično spremni da ponude na finansiranje polovan auto . Međutim , neke banke odbijaju da finansiraju polovan auto koji je šest ili više godina . Ako je vaša banka će raditi sa vama o finansiranju , to može bitinajmudrija odluka . Banke obično nude niže kamatne stope od dilera . Ali , ne isključuje dilera samo zato što vaša banka spremna da finansira svoje koristi kupovinu automobila . Dajući dilera zna kamatnu stopu ste da pregovara sa bankom , možete dobiti nižu ponudu od dilera .
6
Potražite polovnih automobila za prodaju u zastupništvima , nezavisni auto placeve , u klasifikovani oglasi i online . Craigslist i kijiji ( Kanada ) su odlična mesta za pronalaženje polovnih vozila .
7
Pitajte puno pitanja . Nabavite što je više moguće na istoriju vozila . Pokušajte da se ranijim vlasnicima ime i poziva ih . Pokrenite sopstveni faks u automobilu i AutoCheck izveštaje , dileri su poznati da se “ izgubi “ poslednji list . Proverite da li ste dobili broj interni ( “ VIN “ ) van iz auta ste skloni da proverite sa faks u automobilu , autocheck, ili bilo kog drugog nezavisnog automobila istoriji kompanije ,VIN se obično nalazi na donjem nivou kraja vetrobransko staklo , odmah iznad table na strani vozača . Pazite na štetu od poplava , ram nepoznatog kilometražu , oštećenja ili spasavanje istorije , i preteranog habanja.
8
Test vožnja automobila . Uvek . Probajte automobil na različitim putevima , i vozi najmanje 15 minuta . Zapamtite da će voziti ovaj auto za neko vreme .
Vožnja je da sluša buku motora, nivoa ubrzanja test i proverite kočnice . Slušajte zvečke ili škripi .
Obratite pažnju ukolikovešanje čini čak i obezbeđuje jednostavan , udobnu vožnju . Pogledajte gume .
Bacite pogled na motor ispod haube . Ako izgleda kao da nije sređeno ili mnogo suvišnih kablova postoji , pitajte za detaljne evidencije usluga .
Pogledajte da li je vuče na jednu ili drugu stranu . To jedanašnji problem ( ili loše gume ) ako se vuče sve vreme , to jekočnica problem ako se vuče pri kočenju . # * Proverite kočnice jeza pri kočenju , ( to je prednji rotori i verovatno jastučići ) . To ne bi trebalo da luta ; ( gume ili upravljački sistem ) .
Ako imate vremena , sedite u kolima za sat vremena … sedišta često osećaju prijatno dok ste sedeli u njimavreme.
9
Nabavite profesionalnu proveru . Nabaviteauto proverio profesionalno . Akoprodavac ne dozvoljava da se to proveri svoj mehaničar , beži, ne živimo od te prodavnice . Plati mehaničara da ga proveri . On bi trebalo da ga stavite u vazduh i proverite rama / pod – telo štete .
10
Istraživanje cene – Koristite nezavisan izvor za određivanje veliko i malo svoje ciljne vrednosti vozila . Najčešće korišćeni izvori za ovo su , DriverSide , Edmunds , Najnoviji Automobili i Kelli Blue Book je prodavac je cena veoma sličan , ili postojineobjašnjiv razlika u ceni ?
11
Pregovarajte . Uvek imaju ideju o tome šta želite da platite za vozilo pre nego što počnete . Idi na niže , i pokušajte da pravi kompromise u tački koja je dobra za vas . Zapamtite“ vin vin “ situacija je uvek potrebno za prodaju da se desi . Nikada ne pregovara ako niste spremni da kažem da tamo i tada . To će vas izgubiti napajanje / kredibilitet preko dilera , kada ste spremni da kupite .
12
Uvek se sav posao papira . V5 , MOT , i servisna knjižica . Insistirati na 2 seta minimum tastera .
13
Nabavite izveštaj vozila istorije . Vi ne želite da završite sa automobilom koji je poplavljen , a mnogi od Katrina polovni automobili su dovedeni na plac sa samo tim problemom . Naručivanje Carfak vozila Istorija izveštaj vredi vaše vreme i novac i omogućava potrošačima da znaju tačno šta da kupuje . AutoCheck ,sličan proizvod , prenosi mnogo više nesreće nego Carfak zbog prikupljanja podataka metoda . To je pametno koristiti oba .
14
Znaju finansijsku istoriju vozilo koristi automobil . Da biste bili sigurniautomobil nije ukraden , policijske agencije imaju evidenciju o ukradenim vozilima prijavljenih na njih . Konsultujte se sa policijom ako niste zadovoljni sa količinom detalja koje dobijaju iz vozila istorije …. to može da vam uštedi vreme i brige niz liniju .
15
Mehanički pregledati auto . Nije svaka osoba ima tehničkih kapaciteta mehaničara . To što je rekao apsolutno nema razlogaprosečan potrošač ne može da razume dovoljno o automobilima i kako rade da bi mogli da obavljaju inicijalni inspekciju da utvrdi približan stanje automobila . Preporučuje se da se koristi automobil pregledana od strane mehaničara pre kupovine , ali bi bilo skupo i nije praktično da svaki automobil koji vas zanima inspekcije . Većina polovni automobili su u lošem stanju i su precenjeni , jer ljudi imaju tendenciju da se postavi emocionalni i sentimentalnu vrednost za automobile koje će veštački naduvavaju tražena cena . Učeći kako da pregledaju osnovne mehaničke komponente polovnih automobila možete drastično smanjiti količinu vremena i novca trošite sledila „Limun“ vozila .
16
Glavne komponente vozila . U okviru jednog polovnih automobila inspekcije morate biti u stanju da precizno inspekciju motor, menjač, pogonski sistem , kočnice i gume , električni sistem , izduvni gasova, stakla i retrovizori , kao i da budu u stanju da uoče potencijalne probleme sa autom .