Kako da proverite polovan auto pre kupovine

Ako razmišljate o kupovini polovnog automobila , znate kako to može biti zbunjujuće . Postoji toliko mnogo stvari koje treba uzeti u obzir da to može bitizastrašujuće iskustvo . To je još više važi ako razmišljate o kupovini automobila po prvi put . Postoje mnoge stvari koje treba tražiti prilikom kupovine polovnog automobila , ali jedan važan faktor je da se daju automobilu fizičku proveru pre konačne odluke . Evo , onda , nekoliko opštih smernica o tome kako da se fizički proverite polovan auto pre nego što ga kupite .

Koraci

1
Proverite da li je auto na zemlju pre nego što ga proveriti . Ovo je da se osigura da ćete biti u stanju da jasno proverite gume i da vidimo da li postoji nešto opuštene na auto .
2
Pažljivo proverite posao farbanje automobila , uzimajući u obzir rđu spotova , ulegnuća ili ogrebotine . Pogled na bočnim stranama vozila iz kraja – na za talasanje , koje ukazuje na boje posao . Pokrenite prstom po ivicama zglobova između panela ; hrapavost pokazuje ostatke levo od samolepivom trakom .
3
Proverite prtljažnik auta, da bi bili sigurni da je još uvek u dobrom stanju . To ne treba da pokaže znake korozije ili ulazak vode zbog pukotina ili rupa . Nosite unutar trupa ukazuje korišćenje automobila .
4
Pogledajte ispod haube automobila za bilo indikaciju ulegnuća, oštećenja ili rđe . Sve ovo može biti znak da je auto bilo loše zbrinute ili oštećen . Svaki Fender , samo unutar gdehauba pridružuje , treba da imaju nalepnice sa VIN ( identifikacioni broj vozila ) u kolima , a ako je nema , to fender smenjen .
5
Creva i trake ne bi trebalo da imaju pukotine . Radijatora creva ne treba da bude mekana .
6
Idite u kolima i proverite sedišta i tapacirung iz auta za bilo suza , razderotine, mrlje , ili koji drugi vid štete .
7
Proverite da liklima u kolima dobro radi tako da uključite da biste videli da to radi . Ako klima jeda kupi automobil sa R134 rashladne tečnosti . Većina automobila opremljeni sa R134 je 1993 ili noviji i ima nalepnicu na AC kondenzatora.
8
Proverite odometar deo automobila za kilometražu . Ovo je važno jer je kilometraža pokazuje starost automobila . U proseku ,normalan vozač će voziti od 10.000 do 15.000 kilometaragodišnje , ali to zavisi od mnogo faktora . Zapamtite , vozila starosti od vremena i kilometraže . Kupovina 10 godina star automobil sa veoma niskom kilometražom, nije nužno dobra stvar .
9
Testirajte vozi kola pre donošenja bilo kakve konačne odluke . Ovo je možda jedan od najboljih načina da se znaju stanje automobila . Dakle ,kupac treba da učini sve napore da se uradi test vožnju prvo pre dolaska u bilo koje odluke .
10
Pogledajte istoriju servisa koji bi trebalo da vam dati neke informacije u vezi sa predstave , popravke i probleme automobila u automobilu . U idealnom slučaju ,sadašnji vlasnik bi vodio evidenciju o vremenu kada je automobil potrebno servisiranje i treba da bude spreman da vam pokažem ovu informaciju . Neki automobili nemaju evidenciju održavanje jer su ih održava kod kuće . Ovo bi trebalo da bude u redu dok oni mogu da dokažu da su oni smatrali ispravno auto . Postoje slučajevi u kojima se prodaju polovni automobili zbog prošlih nesreća i negativnih iskustava .
11
Budite sigurni da proverite kočnice na automobilu pritiskom nadole dovoljno teško na kočnice za brzo usporiti , ali ne dovoljno da klizi . Probajte ovo ide oko 30 mph u prostoru bez saobraćaja . Vi ne treba da se osećaju nikakvu vibraciju s papučice kočnice , ili čuli skuealing ili čudne zvuke . Kočnice koje pulsira ukazuju na potrebu da se ponovo pojavio rotori ili zamenjeni i novi tamponi instaliran . To ne bi trebalo da zastrane , to može biti posledica loše kočione čeljusti ili nose upravljački sistem .
12
Pregledajte motor za bilo koju vrstu , curenja ili korozije . Na bloku motora , izgleda za bilo tamno braon mrlja nafte , to će ukazati da postojicurenje u zaptivača , i moglo bi da dovede do skupe popravke u budućnosti . Proverite kočionu tečnost , i rezervoar da bi proverio da ne curi . Pojasevi bi trebalo da izgleda nova ( tj. nema pukotina ili znake sušenje ) . Stare trake mogu pukne , a ako ne znate kako da ih zamene , to će koštati između $ 100-500 u zavisnosti od toga koji kaiš ide loše .
13
Uklonite poklopac za punjenje ulja . Pena ostatak u unutrašnjosti ukazuje na curenje glave motora . Zaboravi taj auto . Pogledajte stanje rashladne tečnosti u prelivanja tegli , prljave braon tečnost znači da nikad nije ispran i često znači curi glave motora .
14
Izvucite šipku za merenje prenosa ,tečnost treba da bude roze ili crvene . Stari automobil može da bude tamna , ali to ne bi trebalo da izgleda ili miris spaljene . Takođe bi trebalo da bude pun ( proverite sa upaljenim motorom ) .
15
Tajming pojas jenajvažniji pojas u motoru , a takođe jenajskuplje da zameni . Ako je automobil opremljen sa čeličnim lancem tajming , ne morate da brinete o tome . Normalan životni vek zupčastog kaiša je od 60-100 + hiljada kilometara , to zavisi od proizvođača .
16
Gume treba da budu ravnomerno nositi i oni treba da odgovaraju . Pogled na površini gume za perjanice ( loš poravnanje ) . Loše poravnanje može biti posledica dotrajalih Upravni / suspenzija komponente, rupa ulicom ili okvir oštećenja . Takođe proverite rezervnu gumu i uporedite gazećeg sloja na druge gume ako jepuna rezervni .
17
Nikada ne kupujem okvir oštećenu auto . Proverite sedlo ( povezuje prednje blatobrane i drži gornji deo radijatora ) . To ne bi trebalo da bude zavarena sa obe strane , to bi trebalo da bude pričvršćena za Pregledajte glave vijka na vrhu odbojnika unutar haube , ogrebotine ukazuje da su branici zamenjene ili prestrojavanjem ( posle pada ) . Potražite zavare unutar vrata polustupovi .
18
Proverite za male strepnjom na 45 / 55 / 65 / 75 mph . Blago strepnja tokom male brzine intervala može da znači nositi u pravcu mehaničkih delova koji mogu da koštaju od 400 do 1500 za popravku . To može da uključuje zglobove / oružjem itd Ovo može da ide zajedno sa nejednakim istrošenost pneumatika na prednjoj gumi (a ) .
19
Proverite da li zvuke , strepnjom ili clunking buku prilikom donošenja do 90 stepeni red . Uradite to na veoma maloj brzini . To znači opet , istrošenost pneumatika na prednjoj pravcu nivou : fuge mora da se menja .
20
Neki automobili imaju kompjutere na brodu . Ponesite sa sobom jeftin računar za proveru grešaka . U bilo kojoj prodavnici auto imaju jeftine uređaje sa cenama oko 150 $ .
21
Za automobil koji imakompjuter u vozilu , obratite pažnju na upozorenja u pravu kada pokrenete auto ili kada okrenete ključ ili na dugme Start .
22
Proverite svetla i sve redovne funkcije kolima kada miruje . To uključuje : sve senzore za parkiranje, zadnji parking kamera, radio, CD, montažu, muziku itd ..
23
Ako ste u mogućnosti , pokušajte da se ispod automobila kada je bezbedno podiže i proverite izduvni sistem ili bilo pod – tela rđe . Potražite bilo crnih tačaka na izduvnom sistemu , jer to može da ukazuje na curenje . Ovo je takođedobro vreme za inspekciju za ram ili unibodi oštećenja .
24
To jedobra ideja da ponesete proverenog prijatelja sa dobrom pozadinom automobilske znanja da proverite stvari koje niste sigurni . Ako nemate proverenog prijatelja u auto industriji možete platiti mehaničara da završi inspekciju o njemu za oko 75-100 dolara . Uverite se da ovo mehaničar ima dobre kritike , tako da nećete biti prevareni da misleautomobillimuna .
25
Ne plaćaju cenu nalepnica . Koristi automobil jepregovarati stavka . Ne osećam potrebu da plati cenu koju traže . Diler kupio ovaj auto po niskoj ceni , a se okreće i prodaje ga za mnogo više nego što su ga kupili sa idejom da će možda morati da smanji tu cenu nalepnica . U zavisnosti od kvaliteta vozila , slobodno ponudi cenu . Budite sigurni da jejedna ponuda . Akodiler traži 15.000 dolara , ne nude $ 10,000 . To je samouvreda na ovaj način . Akoje auto preko 10.000 $ , pokušajte da pregovara najmanje $ 1500 isključivanje iz kola . Možete da se unapred kvalifikuju u svojoj banci ili na kreditne unije . To će odrediti šta možete da potrošite za automobil . Pokušajte da kupite automobil koji je manje nego što vam kažem . Većina ljudi pokušavaju da kupuju više automobila nego što zaista mogu da priušte . Zapamtite , bez obzira koliko dobro da je auto danas , to će zahtevati održavanje u budućnosti . Korišćenje delova automobila koji su Neprijatan u svoju korist . Akoauto nijeboja koju tražite , recite dilera “ Zaista mi se dopada auto , ali ne volim da je zelena , to jejedina stvar koja me je od kupovine „diler će videti da vi to želite , i naći način da te prebacim u tom autu .
26
Ako kupujete od privatnog prodaje može biti korisno za cene pregovora da Ponesite olovku , papir i mobilni telefon sa vama . Kao što bi vaš pregled automobila biti sigurni da zabeleži sve stavke koje su oštećene ili će zahtevati zamenu . Ako je potrebno , takođe podsećaju da kupac koji će vam biti uzimajući vozilo na vašu ličnu mehaničara , tako da ne mislim daje lista za njihov. Nakon što ste prikupili spisak šta verujeteautomobil će zahtevati da pozovete Prodavnice auto-delova da proverite cenu i dostupnost rezervnih delova . Kada znate kolikoće automobil koštati popraviti ako ga kupite možete da donesu ispravnu odluku o tome šta želite da platite , kao i povećati verovatnoću daprodavac smanje tražena cena . Budite oprezni dok to radite jer neki prodavci mogu da mislim da je nepristojno na ovaj način i na taj način može završiti u ne prodaje.