Polovni automobili

Polovni automobilske industrije u SAD

Sa godišnjom prodajom od blizu 370000000000 za polovno vozilo industrije predstavlja skoro polovinu američkog auto- tržištu maloprodaje inajveći maloprodajni segment privrede [ datirana info ] [ citat potreban ] Godine 2005 , oko 44 miliona polovni automobili prodato za SAD , što je više nego dvostruko veća od skoro 17 miliona novih vozila prodatih od dana [ info ] .

Auto prilika na tržištu je mnogo veći od drugih velikih trgovinskih sektorima, kao što su škole i kancelarije na tržištu proizvoda ( $ 206 milijardi dolara procenjene godišnje prodaje ) i na početnom poboljšanje tržištu ( $ 291 milijardi dolara procenjene godišnje prodaje ) [ datirana info ] .
istorija

1898 Empire State Karavan Motor Compani u Catskill , Njujork je bio jedan od prvih američkih polovnog automobila mnogo . [ 1 ]
Polovni automobil prodaja

Savezna trgovinska komisija preporučuje da potrošači smatraju reputaciju auto maloprodavaca kada odlučuju gde da kupi polovan auto .
Vozila istorija izveštaja

Otkup polovnih vozila
Otkup polovnih vozila
U Sjedinjenim Državama ,procenjuje 34 % potrošača ( 2006 ) kupovine vozilo istorije izveštaja za polovna vozila [ 2 ] vozila istorija izveštaji su jedan od načina da se napravi zapis jedne polovnih vozila . . Vozilo istorija izveštaji pružaju klijentima Zabeležite serijski broj (VIN ) . Ovi izveštaji će ukazati stavke javne evidencije , kao što su brendiranje vozila naslovu , limun prava buibacks , merač pređenog puta , obmane i podseća proizvoda . Izveštaj može da ukaže manja / umereno štete od sudara ili nepravilnog održavanja vozila . Pokušajte da identifikuje vozila koja su prethodno u vlasništvu iznajmljivanje agencija za iznajmljivanje vozila , policije i hitne službe ili taksi flote je takođe napravljen . Potrošači bi trebalo da pažljivo istraživanje vozila , jer ove usluge izveštavanja izveštaj samo informacije koje imaju pristup .

U nekim mestimavladavozilo istorija provajdera, ali običnoograničen servis pruža informacije o samo jednom aspektu istorije .

Polovni automobil cene

Polovni automobil cene javlja obično proizvode ove vrste cena informacija .

Trgovac ili primetio na maloprodajne cene treba očekivati da plati prilikom kupovine od licenciranih novog – auto ili polovan automobil – Tehnologija -maloprodajna cena .
Agent – veleprodajne cene , odnosno cena je cena koju treba očekivati da trgovca Kada trgujete na vašem automobilu . Ovo je cena i ćediler obično plaćaju za auta, veliko aukcijama .
– Privatna zabava cena je cena bi trebalo da očekujete da plati prilikom kupovine od pojedinca . – Privatni prodavac stranka se nada da će dobiti više novca nego što Satradi – do dilera . – Privatni kupac stranka se nada da plati manje od dilera maloprodajne cene .
Besplatno kotlet – Cena primetio za dilera ili veliko da se ne može pregovarati . Cena je obično veoma konkurentna . Neki primeri su bivši iznajmljivanje automobila .

Razvoj Interneta podstakli dostupnost informacija o cenama polovnih automobila . Ova informacija se koristi da bude dostupna samo u trgovinskim publikacijama koje dileri imaju pristup . Sada postoje brojni izvori za polovne automobile cenama . Više izvora polovnih automobila cena znači da su navedene vrednosti iz različitih izvora razlikuju . Svi troškovi za dobijanje informacija iz različitih izvora i donose različite presude o podacima .

Polovni automobil cene mogu da utiču geografije . Na primer , kabriolete imaju veću potražnju u toplijim klimatskim uslovima nego u hladnijim klimatskim uslovima . Slično tome, kombiji mogu biti u potražnji u ruralnim nego u urbanim sredinama . Opšte stanje vozila ima veliki uticaj na cene . Stanje se zasniva na izgled vozila , istorije, mehaničke stanje , i kilometraže . Ima mnogo subjektivnosti u auto tomestanje ocenjuje.

Postoje različite teorije o kakotržište naplate Polovni automobili prodavani od strane privatnih lica , a posebno u pogledu novih automobila . Jedna teorija sugeriše da se novi auto dileri su u stanju da se više potruditi da prodaje automobila , tako da može da stimuliše tražnju jači . Druga teorija kaže da su vlasnici spornih automobila ( “ krševi “ ) imaju veću verovatnoću da žele da prodaju svoje automobile od vlasnika vozila koji se savršeno funkcionišu . Dakle, neko kupipolovan automobil nosi veći rizik od kupovine limuna, atržišna cena pokušava da se prilagodi na dole da se to vidi

Kontrolisanje polovnih automobila amortizaciju

Auto kompanije imaju interes da se automobili mogu amortizovati previše težak iz dva razloga :

Brend Ugled : Akoautomobil postao poznat jer gubi mnogo novca kao polovan auto , to plaši potrošače da kupuju ih novim .
Flota prodaja: auto-kompanije opstati zbog prodaje voznih parkova , koji pružaju ključne proizvođače garantovanim prodaje da bi mogli da planiraju na obim proizvodnje i postizanja ekonomije obima koje čine prodaje automobila potrošačima više održivim . Proizvođači prodaje automobila u velikim blokovima kao preduzeće automobil ili lizinga , a ovi poslovi su verovatno svi okrenuli vrednosti automobila , kada su ponovo prodato ( na primer , za 24 meseci ) . Proizvođači automobila , lizing kompanija , a svaki od akcija ( automobil ) ima interes u automobilima koji ne gube brzo njihovu vrednost .

Oni često pokušavaju da upravljaju amortizaciju dajući pozitivnu medijsku pokrivenost i upravljanje isporuku automobila u različitim kanalima prodaje (kao što su aukcije , dilera i supermarketa ) , tako da ne postoji višak u svakom modelu u svakom geografskom području .

Ovo obezbeđuje da je potražnja za kola i dalje visok , a cene ne padaju suviše brzo.