Prednosti kupovine novog ili polovnog vozila

Kada se donosi odluka o kupovini automobila, postoji veliki broj pitanja koja moraju dobiti odgovor i veliki broj misterija koje moraju biti rešene, pre nego što se upustite u kupovinu auta. Najčešća dilema koja se pred vas postavlja svakako jeste da li kupiti nov ili polovan auto? Da bismo mogli da vam pomognemo u ovom procesu, u nastavku smo za vas izdvojili neke prednosti kupovine kako novog, tako i polovnog automobila, u nadi da ćemo vam pomoći da donesete odluku koja vama najviše odgovara.

Prednosti kupovine novog automobila

Postoji mogućnost kupovine po posebnoj porudžbini – ovo je opcija koja je više dostupna u svetu, u poredjenju sa našim prostorima, ali često po porudžbini možete bar dobiti odredjenu prateću opremu uz automobil, ili birati posebnu boju koju želite, enterijer koji vam odgovara, i ostalo.

Do sada nije korišćen – vi ste prvi vlasnik, tako da ne morate da razmišljate o potencijalnim nedostacima, kvarovima, havarijama, i slično. Nema predjenih kilometara, vi krećete od nule.
Garancija je posebno važna – svaki novi automobil danas ima garanciju proizvodjača, i to u godinama i/ili predjenim kilometrima. U garantnom roku, sve što se dogodi sa automobilom, pokriveno je garancijom i možete se za sve obratiti ovlašćenom servisu i sve sa njima završiti.

Osećaj moći i zadovoljstva – kada kupujete novi automobil, posebno ako je u pitanju najnoviji model, to može da učini da se osećate posebno, moćno. Automobilska industrija napreduje iz godine u godinu, svaki novi model automobila ima napredniju tehniku, kompjutere, mnogo bolje performanse, i slično.

Sigurnost – ovo može biti posebno važan aspekt kupovine. Kako zakoni o bezbednosti postaju sve strožiji, svako novi model automobila mora da ih ispoštuje u potpunosti. Takodje, manja je verovatnoća da će se dogoditi neki kvar na novom automobilu, nego na starom, već korišćenom.

Smanjena emisija izduvnih gasova – ovo je pitanje koje se sve više reguliše svim zakonima, kako na nivou država, tako i na regionalnom nivou. S druge strane, novi automobili su često veći potrošači goriva, ali ukoliko će to smanjiti gasove koji se ispuštaju u okruženje i životnu sredinu, onda je opravdano.

Mogućnosti finansiranja kupovine – ako nemate dovoljno svog novca, većina banaka finansira kupovinu novog automobila bez problema. Potrebno je prikupiti svu potrebnu dokumentaciju, a novac se dobija u vrlo kratkom roku. Na taj način možete doći do novog automobila bez potrebe da potrošite sav novac koji imate odjednom.

Održavanje automobila – vrlo često, u okviru paketa, prilikom kupovine novog automobila, dobijate i održavanje tokom odredjenog vremenskog perioda, što umanjuje buduće troškove.

Prednosti kupovine polovnog automobila

Cena – ovo može u najvećem broju slučajeva odlučujući faktor, jer je polovni automobil najčešće mnogo jeftiniji od novog.

Amortizacija – automobil gubi na vrednosti tokom svake godine korišćenja, ali se smatra da se najviše vrednosti izgubi u prvim godinama kada se kupi. To se dešava prilikom kupovine novog automobila, pa je njegova vrednost posle svega nekoliko godina mnogo manja. Kod polovnih automobila, ovaj efekat je već nastupio ranije, tako da vi sada ne morate dodatno da plaćate.
Jeftinije osiguranje – za polovne automobile plaćanje premije osiguranja je po pravilu jeftinije, jer je i manja vrednost vozila. To donosi sa sobom značajne uštede, kada su u pitanju troškovi koji nastaju nakon kupovine vozila.

Veći izbor modela – ako ste ljubitelj starih automobila, onih koji se više ne prave, možda želite odredjeni dizajn koji više nije u prodaji, i slično, to jedino možete imati ukoliko se odlučite da kupite polovni automobil.

Pozovite nas